Wilmas mamma medverkade i kvällens Efterlyst.
Wilmas mamma medverkade i kvällens Efterlyst. Bild: TV3/Viafree

Wilmas mamma om mordet på dottern

Den mördade Wilma Anderssons mamma medverkade under torsdagskvällen i programmet Efterlyst. Där berättade hon om tiden då sökandet efter Wilma fortfarande pågick, och om känslorna som hon tampats med efter dotterns död.

ANNONS

Det har nu gått sex månader sedan 17-åriga Wilma Andersson sågs för sista gången, då i Uddevalla.

Till en början misstänktes inget brott, men efter några dagar, den 19 november, grips hennes 23-åriga expojkvän. Han häktas senare och i veckan åtalades han för mord.

Han åtalas även för brott mot griftefriden. Flickans huvud hittades i hans lägenhet, i en kabinväska i en garderob.

LÄS MER:Fallet Wilma Andersson: Detta har hänt

"Det fanns inte i min vildaste fantasi"

I kvällens Efterlyst, som sänds i TV3 och på Viafree, berättar nu Wilmas mamma, Linda Andersson, om tiden då sökandet efter hennes dotter pågick.

I programmet säger Linda Andersson att hon, några dagar efter försvinnandet, tog sig till expojkvännens lägenhet. I jakt på svar om vart Wilma befann sig.

ANNONS

Expojkvännen sa då att Wilma och han hade bråkat, varpå hon lämnat lägenheten. Något som Linda Andersson säger att hon aldrig trodde på.

– Jag köpte inte det att hon hade gått ut från lägenheten, det trodde jag aldrig på, säger hon i Efterlyst.

Hon förklarar hur det som har kommit fram är för mycket att ta in.

– Men att det var på det här sättet, det fanns inte i min vildaste fantasi, säger hon och skakar på huvudet medan rösten stakar sig.

"Ren och skär ondska"

Enligt åklagaren ska expojkvännen berövat Wilma livet med upprepat trubbigt våld, för att sen ha styckat hennes kropp i lägenheten. Att Wilmas huvud hittades i expojkvännens lägenhet är ett av de viktigaste bevisen mot mannen. Han har under hela tiden konsekvent nekat till brott.

Rättegången är planerad att börja den 26 maj, men Wilmas mamma säger att inget straff mot en person kan jämföras med det som gjordes mot hennes dotter.

– Det är så overkligt, det är ren och skär ondska, säger hon i programmet.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS