Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Uddevalla Tingsrätt Bild: Edvin Bergstrom

Wilmas misstänkte mördares advokat: "Det har brustit"

Wilmas misstänkte mördare blir kvar i häktet, beslutade Uddevalla tingsrätt på fredagen. Nu kritiserar mannens advokat, Beatrice Rämsell, åklagaren för att ha brustit i utdelningen av information.
– Det står ju i rättegångsbalken att den misstänkta löpande ska få ta del av utredningen. Min poäng är att det har brustit här, säger hon.

Beatrice Rämsell företräder den man i 20-årsåldern som misstänks ha mördat Wilma Andersson.

På fredagen häktades mannen på nytt och kommer sitta frihetsberövad ytterligare fyra veckor. Beatrice Rämsell är kritisk, då hon anser att hon fått för lite information från utredningen.

LÄS MER: Anhörig till Wilmas misstänkte mördare: "Tror han är oskyldig"

– Det står ju i rättegångsbalken att den misstänkta löpande ska få ta del av utredningen, det är ingenting jag hittar på själv. Det är av rättssäkerhetsskäl, att frihetsberöva personer är kringgärdat av regler och det ska tillvaratas.

Med hänsyn till att den misstänkte är ung och tidigare ostraffad vill hon se ett tempo i utredningen. Hon är dock inte informerad om vilket tempo utredningen håller, berättar hon.

LÄS MER: Wilmas misstänkte mördare blir kvar i häktet – åklagaren behöver mer tid

– Man behöver ha tempo i utredningen, det är inte säkert att det inte varit det, men jag är inte informerad. Vi är i behov av information, man måste redovisa vad man gjort.

Men hon berättar ändå att hon fått mer information den senaste tiden, jämfört med tidigare.

– Vi har fått del av utredningsmaterial nu som vi inte fått tidigare, men det har varit färdigt en tid, det är inte helt färskt. Min poäng är att det brustit här, säger Beatrice Rämsell.

Bohusläningen har sökt åklagare Jim Westerberg.