Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Romney talade om pärmar med kvinnor

"Pärmar fyllda med kvinnor".Uttrycket användes av Mitt Romney i presidentdebatten mot Barack Obama - och blev snabbt omtvistat på internet.

En väljare frågade under debatten presidentkandidaterna hur de planerar att motverka löneskillnader mellan män och kvinnor. Romney fick ordet och beskrev hur han under sin tid som guvernör i Massachusetts försökte få till en delstatsregering med b å d e män och kvinnor.

- Alla som ansökte verkade vara män. . . Min personal sade att det var de som var kvalificerade. Jag sade; jösses, kan vi inte hitta några kvinnor som också är kvalificerade, berättade Romney. - Jag gick till ett antal kvinnogrupper och frågade om de kunde hjälpa oss att hitta folk. Och de gav oss hela pärmar mer kvinnor.

Uttrycket "binders full of women" blev snabbt den tredje mest eftersökta på sökmotorn Google och på Facebook ökade användandet av termen dramatiskt, skriver webbtidningen Politico. Frågan är hur det slår mot Romney, som tidigare haft problem med kvinnliga väljare.

- Olyckligt, säger republikanen och pr-konsulten Billy McCormack. - Det signalerar att det är så en man väljer en kvinna för ett jobb, genom att sätta dem i en pärm och bläddra och välja.

McCormack tror dock att snacket om pärmarna snart dör ut, och att de uttalanden som kommer att nagelfaras på riktigt efter debatten är de som rör attentatet i Libyen.