Samhället i chock efter pojkarnas dödsolycka

I helgen omkom två pojkar i 15-årsåldern i samband med en olycka i Grebbestad. På måndagen fortsätter vänner till pojkarna att sörja vid olycksplatsen.

ANNONS
LocationGrebbestad||

– Jag höll hans hand när pulsen slutade slå, säger 16-åriga Leon Falk och tittar ner i marken när rösten sviker honom.

Han går mot platsen där olyckan inträffade, tre dagar tidigare. Men nu har platsen förändrats. Hans vän är borta och en mängd ljus till hans minne finns i stället uppställda längs vägkanten.

Leon körde bakom den A-traktor som åkte av vägen precis efter infarten till Grebbestad. Två killar i femtonårsåldern omkom och ytterligare två skadades.

Tillsammans med ett tiotal vänner står Leon framför olycksplatsen. De lägger armarna om varandra och tittar ned på ljusen som lyser i mörkret.

ANNONS

– Det känns så sjukt och overkligt, säger han och får medhåll från vännerna som nickar tyst.

Karavan och utsmyckad bil

Pojken vars hand Leon höll var känd för sitt stora motorintresse och att gilla att mecka med bilar. Kvällen då händelsen inträffade lämnade han dock sin egen A-traktor för att åka med sina vänner.

Tre dagar senare står pojkens A-traktor kvar på parkeringen i Hamburgsund, där färden började. Den har smyckats med blommor och ljus sedan fredagsnatten. Med jämna mellanrum går folk förbi, stannar och tittar inkännande på bilen.

– Det var två fina pojkar och det kommer att uppstå ett stort tomrum för många. Det är en hemsk olycka, säger Jessica Jonasson.

Hon är arbetsledare för den öppna ungdomsverksamheten i Tanums kommun och kände till de två pojkarna som har mist sina liv. Hon vittnar om uppslutningen som har skett i Hamburgsund med sina knappt tusen invånare.

Som exempel nämner hon karavanen under lördagskvällen, då ett femtiotal A-traktorer körde på rad från Grebbestad till Hamburgsund.

Kommer starta insamling

Vännerna som under måndagskvällen har samlats vid minnesplatsen deltog i aktionen.

De kommer att minnas de två avlidna kompisarna som varma och omtänksamma.

– Båda var väldigt snälla och hjälpsamma. Om man hade något problem var de där direkt, säger en av killarna.

ANNONS

Till den pojken som var känd för sitt motorintresse ska de starta en insamling för att fixa hans A-traktor precis som han hade föreställt sig den. Dessutom har de placerat ut energidrycksburkar på fordonet.

– Den gröna Redbull, det var hans favorit, säger Leon.

LÄS MER:Pojke död efter svår olycka med A-traktor

ANNONS