SMHI har utfärdat en gul varning om snö över TTELA:s bevakningsområde.
SMHI har utfärdat en gul varning om snö över TTELA:s bevakningsområde. Bild: Stefan Bennhage

SMHI varnar för nytt snöfall

Under torsdagen väntas ett nytt snöområde dra in över området. Ett snöfall som inte bara blir blött utan även väntas ställa till det i trafiken.

ANNONS
|

På onsdagen går SMHI ut med en varning. En varning om att snö väntas falla i området.

– Vi väntar oss fem till tio centimeter snö i området. Potentiellt kan det bli ännu mer, säger Max Schyldt, vakthavande meteorolog på SMHI.

I Lilla Edet och de södra delarna av Trollhättans Stad är prognosen något mer osäker, då snöovädret kan gå över i regn. Från Trollhättan och norrut genom TTELA:s bevakningsområde är snöprognosen säkrare.

– Det är en svårbedömd prognos då det även kan komma regn. Men det kommer falla en del tung och blöt snö, säger Max Schyldt.

Temperaturen väntas ligga runt nollgradigt så det är oklart hur mycket snö som kommer ligga kvar. Trafiken lär dock påverkas. SMHI uppmanar till försiktighet i trafiken under torsdagen och den tidiga fredagsmorgonen då den gula varningen gäller.

ANNONS

– Det kan bli halt på vägarna och dålig sikt, säger Max Schyldt.

Är det ovanligt med den här typen av snöfall nu när det snart är april?

– Det är det inte. Trots att vi längtar efter våren och det snart är april så är det vanligt att det faller snö den här tiden om året, säger Max Schyldt, vakthavande meteorolog på SMHI.

Den gula varningen gäller under torsdagen och fram till natten mot fredag. Till helgen väntas sol och ett par plusgrader i området.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS