Stefan Löfven håller tal till nationen

Spridningen av coronaviruset i Sverige fortsätter trots flera nya skärpningar de senaste veckorna. Därför håller nu statsministern ett tal till nationen – något som bara inträffat ett fåtal gånger tidigare. Följ talet och direktrapporteringen här.

ANNONS
|

De senaste veckorna har restriktionerna skärpts flera gånger för att hindra smittspridningen.

Enligt de senaste siffrorna har 208 295 personer smittats av covid-19 i Sverige och flera regioner befarar nu en situation liknande den i våras, då tusentals människor dog efter att ha smittats av det nya coronaviruset. Därför håller statsministern i dag ett tal till nationen.

– Sverige är under hård prövning och det kommer bli värre. Jag vill uppmana svenska folket att göra sin plikt för att minska smittspridningen. Tillsammans kan vi vända utvecklingen, säger statsminister Stefan Löfven (S) i ett pressmeddelande inför talet.

Statsministern höll ett tal till nationen även i våras, men förutom det har det bara inträffat vid två tidigare tillfällen, enligt SVT.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS