Storbrand sprider rök över Göteborg

Ett stort rökmoln reste sig över Göteborg på påskdagen – en stor lagerlokal och flera lastbilar på Hisingen hade börjat brinna.
– Det brinner i ett antal lastbilar och en lagerbyggnad, säger en person vid Räddningstjänsten.

ANNONS
|

En lagerlokal och ett antal lastbilar har börjat brinna på Exportgatan i Hisings Backa.

När GP nådde räddningstjänsten vid 17.30 var de redan på plats för att påbörja släckningsarbetet.

Även polisen har flera enheter på plats, men det finns inga uppgifter om personskador.

Enligt Trafik Göteborg var rökutvecklingen så kraftig att sikten på E45 var begränsad. Vid 19-tiden hade röken skingrats så pass mycket att sikten åter var klar på E45.

Höga smällar hördes från branden

I samband med branden har också flera explosionsliknande smällar hörts, det säger vittnen till GP och det bekräftas också av Räddningstjänsten.

– Det är troligen däck och trycktankar som har smällt, det är vad vi tror, säger Räddningstjänstens stabschef Bosse Andersson.

ANNONS

Vet ni vad som har orsakat branden?

– Nej.

Vid 18.20 hade Räddningstjänsten fått kontroll på den värsta rökspridningen, men själva branden var fortfarande pågående. Sammanlagt var omkring 18 enheter från Räddningstjänsten på plats.

– Vi har vattenspruta på det, men om vi har fått tag i all spridning det vet vi inte ännu, säger stabschefen.

Under kontroll – men flera timmar återstår

Klockan 20.00 var fortfarande 50-talet brandmän på plats och Räddningstjänsten hade påbörjat arbetet med att lösa av de personer som jobbat längst med branden.

– Den har varierat lite i styrka och gått upp och ner, men nu det senaste har det minskat betydligt. Nu verkar vi ha koll på det, säger Johan Karlsson på Räddningstjänsten.

Enligt Räddningstjänstens uppskattning återstår dock fortfarande flera timmars släckningsarbete.

Polisen utreder händelsen som grov mordbrand, men vid 21.30 hade de fortfarande inte någon klar bild av vad som orsakat eldsvådan.

– Att det blir rubriceringen grov mordbrand handlar om att det är stora värden som förstörts, lastbilar och eventuellt andra maskiner inne i lokalen. Men allt måste svalna innan vi kan påbörja något arbete med tekniker på plats, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl hos polisen.

Tidigt på måndagsmorgonen arbetar räddningstjänsten fortfarande med eftersläckningsarbete.

LÄS MER:Atombombsäker bunker säljs i Alingsås

LÄS MER:Tegnell om smittspridningen i Göteborg: "Förstår oss inte riktigt på det"

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS