Bro har rasat i Vårgårda efter lastbilskrock

En träbro över Säveån i Vårgårda har rasat efter att en lastbil kört in i den. Ingen ska ha kommit till skada i samband med händelsen, men lastbilens släp ska ha ramlat ner i ån.
– Vi spärrar av vägen och säkrar lastbilen så att den inte ska åka ner längre, säger Niclas Fogelqvist vid räddningstjänsten Storgöteborg.

ANNONS
|

Klockan 17.58 på fredagen larmades räddningstjänsten till en trafikolycka vid Vårvik strax söder om Vårgårda.

– Vi får in larmet som att en lastbil har kört på någonting vilket har lett till att föraren har krockat med en bro, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst.

Men efter en kort tid stod det klart att bron har rasat.

Räddningstjänsten säkrar lastbilen

Det ska röra sig om en träbro på en mindre väg som korsar Säveån, och ingen annan ska därför ha kommit till skada i samband med händelsen.

– Men släpet har åkt ner i ån, säger Fredrik Svedemyr.

Räddningstjänsten är därför på plats vid olyckan.

ANNONS

– Vi spärrar av vägen och säkrar lastbilen så att den inte ska åka ner längre, säger Niclas Fogelqvist, vakthavande befäl vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Dragbilen står fortfarande kvar på vägen, och inte heller föraren ska därmed ha ådragit sig några skador.

– Lastbilen har inte något läckage och innehåller inte några farliga ämnen eller liknande, så vi håller på och samverkar med ägaren för att kunna bärga undan lastbilen, säger Björn Wänström, larm- och ledningsoperatör på Västra räddningsregionen.

Var lastad med spannmål

Enligt Andreas Högmark, räddningsledare vid räddningstjänsten som var på plats efter olyckan, var lastbilen lastad med spannmål.

– Spannmålen skulle in på tork efter att ha skördats, säger han till Alingsås Tidning.

Enligt polisen finns det ingen misstanke om något brott.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS