Explosion i bostadsområde i Bohus

Under natten till måndag exploderade det vid ett hus och en bil i ett bostadsområde i Bohus. Polisen spärrade av platsen och det nationella bombskyddet kallades till platsen.

ANNONS
|

Det var klockan 03.26 som polisen fick in flera larm om att en explosion inträffat i ett bostadsområde i Bohus, Ale kommun.

Ett explosivt föremål ska ha kastats mot en fönsterruta på fastigheten. Fönsterrutan ska ha krossats men föremålet hamnade på utsidan där det detonerat.

– Det har skett någon form av explosion i området, men det har bara blivit materiella skador. Det är ett hus och en bil som har skadats, säger Johan Josarp, polisens vakthavande befäl i Väst.

Under måndagsförmiddagen ska platsen fortfarande vara avspärrad men det nationella bombskyddet ska ha lämnat platsen.

Det finns inga uppgifter om några personskador men det går inte att utesluta att det befann sig personer i fastigheten enligt Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson.

ANNONS

Genomfört teknisk undersökning

Vid lunchtid på måndagen ska polisen ha genomfört en teknisk undersökning och sedan hävt avspärrningarna på platsen.

– Nu fortsätter förundersökningen, vi behöver behöver ta reda på vem attentatet är riktat mot och varför, säger Ostler.

Det här är andra explosionen på en vecka i kommunen. Det var för exakt en vecka sedan, vid nästan samma tidpunkt, som det inträffade en explosion vid en villa i Bohus. Där blev en ytterdörr delvis söndersprängd.

Enligt polisen är det i nuläget okänt om det finns något samband mellan händelserna.

– Det är för tidigt att säga om det finns något samband men det är ingenting vi utesluter, säger Hans-Jörgen Ostler.

Polisen utreder mordförsök

På måndagseftermiddagen har polisen ingen misstänkt eller gripen för explosionen. Brottsrubriceringen, som tidigare var allmänfarlig ödeläggelse, är dock ändrad till försök till mord.

– Orsaken till omrubriceringen är främst kraften i sprängladdningen och skadorna på fastigheten, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr under måndagskvällen.

ANNONS