Misstänkt farligt föremål utanför tingsrätten i Alingsås

Vid 21-tiden på lördagen inkom ett larm om risk för explosion utanför tingsrätten i Alingsås. Orsaken var ett misstänkt farligt föremål. Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen, men har nu avslutat sina insatser.

ANNONS
|

Klockan 20.53 på lördagskvällen inkom ett larm om risk för explosion utanför tingsrätten i Alingsås.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen.

– Det är ett misstänkt farligt föremål. Vi är på väg dit och ska bistå med avspärrning, sa Patrik Hedlund, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, strax efter 21.

– Vi är på plats, men jag har ingen information, uppgav polisens stationsbefäl i Alingsås vid 21.30.

Insatsen har avslutats

Strax därefter fastslogs dock att det misstänkt farliga föremålet inte utgjorde någon risk för explosion och insatsen på platsen avslutades.

– Det kunde väldigt snabbt bedömas som metallskrot av oss, utan att vi behövde hjälp av någon form av bombgrupp. Vi gör inte de bedömningarna om det inte är helt uppenbart. Patrullen på plats måste ha sett vad det var, det måste ha varit uppenbart när de såg det, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl på polisen i Västra Götaland till Alingsås Tidning.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS