Storbrand i industrilokal

Under lördagsmorgonen utbröt en brand i en industrilokal i Kollanda i Ale kommun. Vid 12.30-tiden var det mesta av branden släckt, men strax efter klockan 21 inkom ett larm om att branden ska ha blossat upp på nytt.
– Inringaren berättar att det slår lågor från tak och fönster, sa Micke Olsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storgöteborg, på lördagsmorgonen.

ANNONS

Det var omkring klockan kvart över sju på lördagsmorgonen som räddningstjänsten larmades till en brand i en verkstadslokal i Kollanda i Ale kommun.

Personen som larmat om händelsen ska ha sett lågor slå ut från fönster och tak, och räddningstjänsten åkte därför ut med sammanlagt åtta enheter och två ledarfordon. Även polis och ambulans var på plats.

”Brinner för fullt”

Enligt räddningstjänsten rörde det sig initialt om om en kraftig brand.

– Det är en byggnad som brinner, och den brinner för fullt
, sa Johan Eklund, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storgöteborg.

– Vi ser till att den inte sprider sig till andra byggnader och bekämpar samtidigt den aktuella branden.

ANNONS

Vid 09.30 meddelade räddningstjänsten att man troligtvis kommer att vara kvar på platsen under stora delar av dagen, men omkring 12.30 på eftermiddagen var det mesta av branden släckt.

– Vi kommer att vara där ett tag. Det mesta har brunnit av och nu försöker man ta bort taket på byggnaden, säger Anders Ternevi, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Blossade upp igen

Strax efter klockan 21-tiden inkom dock ett larm om att branden ska ha blossat upp på nytt.

– Vi var där i förmiddags, men nu har vi fått larm från platsen om någon form av glöd och rökutveckling igen, säger räddningstjänstens larm- och ledningsoperatör Christer Dyrfelt.

Räddningstjänsten är därför på väg till platsen för att släcka av branden igen.

– Branden har blossat upp igen, men de har ganska lång framkörningstid så det dröjer lite innan vi är på plats, säger Christer Dyrfelt.

Runt klockan 22.30 meddelar räddningstjänsten i Storgöteborg att de fortfarande håller på att släcka en glödbrand i byggnaden, men att läget ska vara under kontroll.

Naturskyddsområde försvårar släckningarbetet

I närheten av brandplatsen ligger naturskyddsområdet Kollande mosse, vilket har påverkat räddningstjänstens arbete.

Personal från kommunens miljöförvaltning är också på plats vid byggnaden.

Strax efter två på eftermiddagen meddelar polisen att de upprättat en anmälan om brand utan misstanke om brott.

ANNONS
ANNONS