Svärdbeväpnad kvinna gripen vid resecentrum

Polisen larmades till resecentrum i Skövde där en kvinna setts beväpnad med flera knivar. När polisen kom till platsen och grep henne visade det sig att hon även beväpnat sig med svärd.
– Hon betedde sig hotfullt när vi kom till platsen och riktade sig mot en person, så vi rubricerar ärendet som förberedelse till mord, säger Peter Adlersson, presstalesperson hos polisen.

ANNONS
|

Vid halv 9 larmades polisen till Resecentrum i Skövde. Där en kvinna i 25-årsåldern väckt uppståndelse.

– Det var folk som ringde polisen när de såg en kvinna som gick omkring utanför resecentrum med knivar i handen, säger Peter Adlersson.

Han fortsätter:

– Vi kommer dit, och då har hon gått in på resecentrum, vi beordrar henne att lägga ifrån sig knivarna, och det gör hon. Vi tar knivarna i beslag, och i samband med att vi håller på med henne där så uttalar hon hot mot en person som vi uppfattar som att hon riktade sig mot.

Enligt polisen ska kvinnan inte gått till attack mot någon rent fysiskt, och ingen ska heller ha skadats i samband med händelsen. Kvinnan uppges också uppträtt påverkat och misstänks även för eget bruk av narkotika.

ANNONS

– Sammanlagt hade hon tre knivar och ett svärd, och allt är taget i beslag. Och hon misstänks nu för grovt brott mot knivlagen, narkotikabrott och förberedelse till mord, säger Peter Adlersson.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS