En man har åtalats för ett våldtäktsförsök i Lycksele den 6 juni. Arkivbild.
En man har åtalats för ett våldtäktsförsök i Lycksele den 6 juni. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Åtal för våldtäktsförsök – brottade ned kvinna

ANNONS

En man som halvnaken jagade och brottade ned en kvinna utomhus i Lycksele tidigare i somras åtalas nu för försök till våldtäkt, skriver Västerbottens-Kuriren.

Enligt åklagaren ska kvinnan ha mött mannen, som då varit helt utan kläder på underkroppen, i ett trapphus. När hon försökte fly följde han efter, brottade ned henne på asfalten och försökte slita av hennes kläder. Våldtäktsförsöket avbröts av ett vittne som satt i en bil i närheten.

– När han såg vad kvinnan blev utsatt för begav han sig till platsen och drog bort mannen med våld från henne. Enligt mitt påstående så hade han fullbordat våldtäkten om inte vittnet hade ingripit, säger åklagaren Andreas Nyberg till tidningen.

ANNONS

Innan detta ska mannen dessutom ha ofredat två kvinnor sexuellt, vilket han också åtalas för. Enligt åtalet var mannen påverkad av narkotika vid händelsen. Tingsrätten har beslutat att han ska genomgå en liten sinnesundersökning.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS