Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Åklagare Stina Lundqvist. Arkivbild.

Åklagaren vädjar om nya tips om äldremord

Åklagaren som utreder misstankar om ett mord och två mordförsök på ett äldreboende i Storgöteborg vädjar nu om att anhöriga till brukare på boendet ska höra av sig om de sett något misstänkt.

Det var läkare på ett sjukhus i Storgöteborg som slog larm i maj förra året, då två boende från samma avdelning på ett äldreboende kom in till sjuhuset med extremt låga blodsockervärden.

I januari i år inträffade sedan ytterligare ett fall på samma boende. Den person som då som kom in till sjukhusets akutmottagning med lågt blodsocker avled senare i sviterna.

Under ledning av åklagare Stina Lundqvist utreder polisen nu händelserna som misstänkt mord respektive försök till mord.

Har obducerats

Den avlidne har obducerats och resultatet ingår i förundersökningen.

- Misstanken om mord kvarstår efter obduktionen, sedan är det inte alltid så enkelt i sådana här fall, säger Stina Lundqvist.

Ett annat fall inom hemsjukvården i Skaraborg 2017 har aktualiserats av händelserna och polisen koordinerar nu sina undersökningar för att se om det kan finnas ett samband.

Hoppas på hjälp

Nu vill åklagaren se om det finns andra incidenter på boendet i Storgöteborg som observerats av anhöriga, men som inte lett till så dramatiska konsekvenser som de som redan upptäckts. Hon hoppas få hjälp av allmänheten och i ett avsnitt av Efterlyst i TV3 kommer därför frågan om händelserna på äldreboendet att tas upp.

- Vi kommer att tala om de tre fallen i Storgöteborg och det fjärde fallet i Skaraborg, berättar programledaren Hasse Aro.

I programmet bekräftar dessutom åklagaren att det finns en person som är särskilt intressant i utredningen.

- Hon bekräftar att de har en person som de tittar närmare på, men personen är inte formellt misstänkt, säger Hasse Aro.