Polisen söker med hund efter bevis efter mordförsöket på två bröder i Hässleholm den 12 december i fjol. Nu döms en man i 20-årsåldern till åtta års fängelse för bland annat mordförsök. Arkivbild.
Polisen söker med hund efter bevis efter mordförsöket på två bröder i Hässleholm den 12 december i fjol. Nu döms en man i 20-årsåldern till åtta års fängelse för bland annat mordförsök. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Åtta års fängelse för mordförsök i Hässleholm

ANNONS

De två bröderna hittades skottskadade utomhus i Hässleholm i mitten av december i fjol. Nu döms en man i 20-årsåldern till åtta års fängelse för mordförsök, rapporterar Kristianstadsbladet.

Ytterligare en man i 20-årsåldern åtalades för samma brott, men frias från anklagelsen. Han döms dock för den misshandel som föregick mordförsöket och påföljden blir skyddstillsyn och samhällstjänst.

Mannen som döms till fängelse fälls för försök till mord, misshandel, grovt vapenbrott, vapenbrott av normalgraden samt narkotikabrott. Enligt rätten var straffvärdet tolv år i fängelse, men gärningsmannen får straffrabatt eftersom han var under 20 år när brottet begicks, skriver tidningen.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS