Socialtjänsten kommer att begära en bevistalan i Jönköpings tingsrätt (bilden) om mordmisstankarna mot 14-åringen. Arkivbild.
Socialtjänsten kommer att begära en bevistalan i Jönköpings tingsrätt (bilden) om mordmisstankarna mot 14-åringen. Arkivbild. Bild: Thomas Johansson/TT

14-åring nekar om mordmisstanke

En 14-årig pojke som misstänks för ett mord i Huskvarna nekar till brottet, skriver Jönköpings-Posten. 14-åringen är misstänkt i utredningen om en 17-årig pojkes död i Huskvarna stadspark.

ANNONS

En 21-årig man som suttit häktad för mordet släpptes nyligen, men är också misstänkt. Att mannen släppts innebär dock inte att 14-åringen ses som huvudmisstänkt i utredningen.

– Jag skulle inte uttrycka det så, säger kammaråklagare Adam Rullman till JP.

Barn under 15 år kan inte åtalas eller dömas till straff. Däremot kan åklagare driva en bevistalan vid domstol, för att juridiskt klarlägga vad som hänt.

Socialtjänsten i Jönköping har meddelat att man kommer begära en sådan bevistalan om misstankarna mot 14-åringen.

Pojken är nu omhändertagen enligt lagen om vård av unga (LVU) och placerad på en institution, uppger hans juridiska ombud Elisabeth Nygren för Jönköpings-Posten.

ANNONS

17-åringen hittades i stadsparken med svåra skärskador vid 18-tiden en kväll i augusti, och avled senare på sjukhus.

En tredje person som varit misstänkt är nu helt avförd ur åklagarens utredning.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS