Den 16-årige pojke som misstänks för att ha försökt mörda sin lärare häktades i helgen. Arkivbild.
Den 16-årige pojke som misstänks för att ha försökt mörda sin lärare häktades i helgen. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

16-årig häktad efter mordförsök på lärare

ANNONS

Den 16-årige pojke som misstänks för att ha försökt mörda sin lärare häktades i helgen. Pojken misshandlade den kvinnliga läraren mycket grovt på ett ungdomshem i Kungälv i onsdags.

Enligt åklagaren var gärningen planerad.

– Överfallet skedde under en promenad där den misstänkte gick med målsägande på det området som hör till hemmet, säger åklagaren Frida Hörlinge till Dagens Nyheter.

16-åringen greps på platsen och anhölls misstänkt för mordförsök alternativt försök till dråp. I förhör har pojken erkänt gärningen. Lärare som överfölls har opererats flera gånger och uppges nu vara i stabilt tillstånd.

– Hon har en rad skador i form utav frakturer, blödningar och sår som behövs sys på en stor del av kroppen. Men det har inte varit livshotande, säger Frida Hörlinge.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS