Två forskningsprojekt om klimatanpassning och klimatanpassning beviljas finansiering av Naturvårdsverket. Arkivbild.
Två forskningsprojekt om klimatanpassning och klimatanpassning beviljas finansiering av Naturvårdsverket. Arkivbild. Bild: Maja Suslin/TT

22 miljoner till forskning om klimatomställning

ANNONS
|

Drygt 22 miljoner kronor för att under två och ett halvt år forska om hållbar klimatomställning och klimatanpassning. Det får Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) och Luleå tekniska universitet (LTU), skriver Naturvårdsverket i ett pressmeddelande.

"Det är forskningssatsningar som länkar samman frågor om minskad klimatpåverkan, klimatanpassning samt återställande, bevarande och stärkande av biologisk mångfald för ökad resiliens", säger enhetschef Mats Andersson på verket.

SLU ska analysera hur våtmarker kan återställas för att maximera nyttan och minimera risker rörande våtmarkernas vattenhållande förmåga och får nära 11,3 miljoner kronor.

Samtidigt får LTU drygt 11,1 miljoner kronor för att forska på rekommendationer för att komma över hinder när motstridiga intressen uppstår bland olika aktörer vad gäller att främja målen för klimat, biologisk mångfald och hållbar utveckling.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS