Blekinge tingsrätt dömer en 31-årig man för grovt penningtvättsbrott. Arkivbild.
Blekinge tingsrätt dömer en 31-årig man för grovt penningtvättsbrott. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

31-åring dömd för bedrägeri – nära 50 gånger

ANNONS

En 31-årig man har dömts för grovt penningtvättsbrott, skriver Blekinge Läns Tidning. Mannen har under de senaste fem åren dömts för 47 fall av bedrägeri, 25 av dem 2016.

31-åringen sitter redan på en kriminalvårdsanstalt då han i juni dömdes till åtta månaders fängelse för nio fall av bedrägeri.

Nu döms han till åtta månaders fängelse av Blekinge tingsrätt. Det var 2018 som en man som sade sig ringa från Nordea fick en person att knappa in och läsa upp koder. Därefter försvann 250 000 kronor från den drabbades konto. Pengar som landade på 31-åringens konto från vilket flera överföringar sedan ska ha gjorts.

ANNONS

31-åring hävdar att han själv inte har haft något med det hela att göra och säger att han har polisanmält händelsen.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS