Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En förundersökning om hets mot folkgrupp har inletts mot Rakhmat Akilov, som erkänt terrordådet på Drottninggatan. Arkivbild.

Akilov misstänks för hets mot folkgrupp

Rakhmat Akilov, som erkänt terrordådet på Drottninggatan, misstänks för hets mot folkgrupp, skriver Aftonbladet. Enligt polisanmälan har han anklagat häktespersonalen för att vara rasister, skrikit "sieg heil" och "heil Hitler" och gjort Hitlerhälsningar. Den 30 juni togs det beslut om att inleda en förundersökning om hets mot folkgrupp.

Samtidigt begär vice chefsåklagare Hans Ihrman ytterligare tid för att utreda terrordådet. Det blir den tredje gången som åtalstiden förlängs och ny dag för att senast väcka åtal blir den 3 augusti.

Men utredningen kommer inte vara klar efter sommaren och enligt Hans Ihrman kommer det bli nödvändigt med ett antal förlängningar till.

- Vi får se närmare under hösten hur saker och ting utvecklar sig. I höst vet vi kanske lite mer. Planen är att det rullar på och det kommer krävas en betydligt längre utredningstid innan vi är nöjda, säger han.