Ägaren till en massagesalong har åtalats i Kristianstads tingsrätt för grovt koppleri. Arkivbild.
Ägaren till en massagesalong har åtalats i Kristianstads tingsrätt för grovt koppleri. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Åklagare: Kvinnor hanterades som handelsvaror

ANNONS

En massagesalong i Kristianstad var täckmantel för bordellverksamhet, hävdar åklagaren, som anser att den 54-åriga ägaren ska dömas till ett långt fängelsestraff för grovt koppleri. Straffvärdet är sex år, anser åklagaren.

– Offren har hanterats närmast som handelsvaror, säger åklagare Emelie Månsson enligt lokala medier.

Rättegången, där nio kvinnor är målsägande, är på väg att avslutas. Åklagare Emelie Månsson har tidigare beskrivit det kvinnorna utsatts för som människohandelsliknande. De har kommit till Sverige på turistvisum och utnyttjats.

Enligt åklagaren var de ständigt kameraövervakade, dygnet runt, vilket gjorde att ägaren kunde följa vad som hände i salongen även när hon inte var på plats, rapporterar Kristianstadsbladet. Ägaren ska ha "tillåtit, uppmanat och psykiskt påverkat" sin personal att sälja sex. Det ska bland annat ha skett genom hot om ryktesspridning kring dem i sociala medier.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS