Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ebba Busch Thor (KD), Ulf Kristersson (M), Jan Björklund (L), och Annie Lööf (C) vid Alliansens valspurt på Sergels Torg på lördagen.

Alliansen visade enad front i valspurten

Alliansens partiledare höll ett gemensamt valmöte på Sergels Torg i Stockholm. Fokus riktades på att kritisera motståndarna.

Solen gassade över partiledarna när de klev upp på scenen. Alla fick prata om några av sina favoritämnen: Annie Lööf (C) om klimatet, Jan Björklund (L) om skolan, Ebba Busch Thor (KD) om sjukvården och Ulf Kristersson (M) om integrationen. Alla tog också tillfället i akt att lyfta ett gemensamt favoritämne: att kritisera regeringen. Björklund varnade för Vänsterpartiets framgångar i opinionen, och ser det som realistiskt att Jonas Sjöstedt kan bli vice statsminister.

- Skulle en rödgrön regering sitta kvar så kommer politiken att flyttas kraftigt till vänster, sade Björklund.

Ulf Kristersson sade att valrörelsen varit ungefär som förväntat, och att det blivit tydligt för väljarna var partierna står och att han i huvudsak fått lyfta de frågor han vill.

- Det har varit mycket tramsande och lögner om andras politik, många vantolkningar, precis som jag misstänkte. Där har Socialdemokraterna gjort sig skyldiga till väldigt många övertramp, sade han.

TT: Är det något du velat prata mindre om?

- Att bara prata regeringsfrågan i två månader innan väljarna får säga vad de tycker, det blir lite tjatigt till slut, säger Kristersson.