En allvarlig händelse har inträffat på ett boende i Hudiksvall. Arkivbild.
En allvarlig händelse har inträffat på ett boende i Hudiksvall. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Anställda avstängda efter händelse på boende

ANNONS

Ett antal personer i personalen på ett boende i Hudiksvall har stängts av efter en allvarlig händelse.

På kommunens hemsida uppges att en polisutredning har inletts utifrån en allvarlig händelse på ett av kommunens boenden, som har gjort att flera i personalen stängts av. En arbetsrättslig utredning pågår och en lex Sarah-utredning och en lex Maria-utredning har påbörjats.

"Alla som vi har omsorg om ska känna sig trygga hos oss och inte fara illa. Därför tar vi det här på allra största allvar och agerade omgående med bland annat interna utredningar parallellt med polisutredningen. Mer kan jag inte säga innan utredningarna är klara", säger förvaltningschef Marie Eriksson-Palmgren i ett pressmeddelande på hemsidan.

ANNONS

Till lokala medier säger åklagare Christer Sammens att det rör sig om två personer i 50-årsåldern som har fått frakturskador, han säger att det är oklart hur skadorna uppkommit, och vill inte gå in på om någon är misstänkt i ärendet.

– Jag går inte in på några såna kommentarer. Nu arbetar vi ganska förutsättningslöst och försöker få klarhet i vad som hänt, säger han till helahalsingland.se.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS