Arbogaadvokater vill ha miljonersättning

Advokaterna i det uppmärksammade Arbogafallet kräver tillsammans drygt 8,2 miljoner kronor i ersättning av staten. Åklagaren i målet ifrågasätter två av kostnadsräkningarna, rapporterar SVT Nyheter Västmanland.

ANNONS
|

Åklagare Jessica Wenna skriver i ett mejl till tingsrätten att hon har den största förståelsen för att ärendet krävt ett stort antal timmar, men hon håller inte med om uträkningen från en av försvarsadvokaterna och ett målsägandebiträde.

Den åtalade kvinnan Johanna Möllers försvarsadvokat Amanda Hikes har krävt ersättning för mer än heltid sedan hon blev förordnad.

"Det stämmer att jag har jobbat mer än heltid, vilket också framgår av min arbetsredogörelse", skriver Hikes i ett mejl till SVT.

Möller har skrivit över 1000 sidor brev till henne före huvudförhandlingen, och inför varje förhandlingsdag kommit med ytterligare skrivelser, krav och frågeställningar, vilket gjort arbetet mer svårhanterligt, enligt Hikes.

ANNONS

Det blir tingsrätten som tar ställning till ersättningsyrkandena i domen och den meddelas på måndag, den 21 augusti.

TT
Fakta: Arbogafallet

Tingsrätten har redan slagit fast att Johanna Möller är skyldig till mord på sin pappa, mordförsök på sin mamma samt anstiftan till mord på sin man. Hennes ex-pojkvän Mohammad Rajabi anses skyldig till mordet på Möllers pappa samt mordförsöket på hennes mamma.

I augusti 2015 hittades Möllers make drunknad på grunt vatten nedanför familjens sommarstuga utanför Arboga. En sen kväll ett år senare överfölls Johanna Möllers far och mor med kniv i sommarstugan. Fadern avled och modern skadades svårt.

ANNONS