Biologen Rebecka Le Moine är en av två som har utsetts till Årets miljöhjältar 2017.
Biologen Rebecka Le Moine är en av två som har utsetts till Årets miljöhjältar 2017.

Årets miljöhjältar utsedda

Artisten Malena Ernman och biologen Rebecka Le Moine har utsetts till Årets miljöhjältar av Världsnaturfonden, WWF.

ANNONS

Vinnare i kategorin "klimat och ekologiska fotavtryck" är operasångaren Malena Ernman, för att hon i flera år har drivit klimatfrågorna som debattör och krönikör.

"Min lilla roll inom miljörörelsen är att som offentlig person försöka låna min röst åt dem som inte hörs i mediabruset. Ingen annan fråga är viktigare eller svårare att sprida. Att kommunicera klimatfrågan är lite som att varje dag springa rätt in i en bergvägg. För varje dag blir vi fler och fler som sluter upp. Och för varje dag så börjar bergväggen att rämna", säger Malena Ernman i en kommentar.

Priset i kategorin "grön naturvård" går till Rebecka Le Moine, naturvårdsbiolog och med flera ideella engagemang för miljön, för att hon lyckats göra frågan om biologisk mångfald intressant för alla.

ANNONS

"Jag vill trycka på att det är tillsammans som vi gör skillnad. Jag har tagit initiativ till mycket, men det hade aldrig blivit resultat om det inte vore för att det finns ett enormt engagemang bland folk. Det känns fint att få vara en del av den här rörelsen, och att försöka vara en röst för våra hotade arter och ekosystem", säger Rebecka Le Moine.

Priset Årets miljöhjälte instiftades av WWF år 2010 för att lyfta personer som gör skillnad för miljön och inspirerar andra att agera mer hållbart.

TT
ANNONS