En ung kvinna döms till böter för att ha slagit falskt larm om en överfallsvåldtäkt i en gångtunnel i Halmstad. Arkivbild.
En ung kvinna döms till böter för att ha slagit falskt larm om en överfallsvåldtäkt i en gångtunnel i Halmstad. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Böter för falsklarm om överfallsvåldtäkt

ANNONS

Ett stort polispådrag inleddes efter 17-åringens larm om att hon utsatts för överfallsvåldtäkt i en gångtunnel i Halmstad i januari i år. Nu döms hon av hovrätten till böter för falsklarm – efter att tidigare ha blivit friad av tingsrätten.

Att den unga kvinnan klarade sig undan en fällande dom i tingsrätten berodde på hennes förklaring om att hon utsatts för ett sexuellt övergrepp på en fest kvällen före falsklarmet. Tingsrätten kom fram till att uppgifterna hon lämnat om ett övergrepp i sig inte var oriktiga, rapporterar Hallandsposten.

Hovrätten tar i stället fasta på att hon i larmsamtalet lämnade en rad felaktiga uppgifter som ledde till en helt annan typ av polisinsats än om hon lämnat riktiga uppgifter. Kvinnan döms till 50 dagsböter á 50 kronor.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS