Alice Bah Kuhnke är MP:s toppkandidat i EU-valet i juni. Arkivbild
Alice Bah Kuhnke är MP:s toppkandidat i EU-valet i juni. Arkivbild Bild: Christine Olsson/TT

Bah Kuhnke vill inte bli nytt språkrör

ANNONS

Många miljöpartister hoppas att EU-parlamentariker Alice Bah Kuhnke ska bli nytt språkrör efter Märta Stenevi. Men hon vill inte, skriver hon på Instagram.

"Det jag allra helst vill och det jag vet att jag kan och är riktigt bra på, är att tillsammans med EU:s alla andra miljöpartister kämpa för klimatet, naturen och vår demokrati, med Europaparlamentet som utgångspunkt", skriver Bah Kunhnke som är partiets toppkandidat i EU-valet i juni.

Alice Bah Kuhnke skriver att hon haft många och långa samtal den senaste tiden om hon ska kandidera eller inte, men har landat i att hennes plats just nu är en annan.

ANNONS

"Jag är fullt medveten om att det finns de miljöpartister som blir lite ledsna av detta besked. Men var inte det!", skriver hon.

Även när Märta Stenevi valdes till språkrör toppade Alice Bah Kuhnke många miljöpartisters önskelista. Men även den gången tackade hon nej.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS