Skador på en balkong och fönster efter en detonation vid ett flerfamiljshus vid Kronprinsen i centrala Malmö natten till fredagen.
Skador på en balkong och fönster efter en detonation vid ett flerfamiljshus vid Kronprinsen i centrala Malmö natten till fredagen.

Banger bakom balkongexplosion i Malmö

Balkongexplosionen i närheten av Kronprinsen i centrala Malmö orsakades av en kraftigare form av banger.

ANNONS
|

Polisen tror att den kastades upp mot balkongen, som ligger på andra våningen. I nuläget ser polisen inga kopplingar till andra sprängdåd i sydvästra Skåne.

Två personer i 25-årsåldern befann sig i lägenheten, men de klarade sig utan skador. Polisen kan inte uttala sig om avsikten har varit att skada eller hota dem.

- Det kan nog bara gärningsmannen svara på. Hotbilden är inte utredd ännu, säger polisens presstalesperson Calle Persson.

ANNONS

Ingen person är gripen för dådet vid midnatt natten till fredag, som av polisen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Enligt uppgift till Sydsvenskan misstänker polisen att det finns ett samband mellan explosionen och en tidigare skottlossning.

- Vi har en god kännedom om individer och grupperingar. Så har vi även nu, men det är för tidigt att vara öppen med det och lämna detaljer ur utredningen, det kan vi inte, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford.

Enligt Calle Persson misstänks i nuläget inga samband mellan explosionen i Malmö och den som inträffade i Landskrona senare under natten till fredag, inte heller till explosionen utanför en bostad i Lund natten till torsdag.

- De utreds var för sig.

TT

ANNONS