Kommunen har fattat beslut om att hålla barn och elever inomhus efter skottlossningen i närheten av en skola.
Kommunen har fattat beslut om att hålla barn och elever inomhus efter skottlossningen i närheten av en skola. Bild: Pontus Stenberg/TT

Barn kan ha sett skjuten man nära skola

En man i 20-årsåldern hittades skottskadad vid en skola i Eskilstuna. Kommunen kommer att erbjuda elever och personal krisstöd framöver.
– Det verkar som att det fanns en hel del barn i närheten, säger Thomas Agnevik vid polisen.

ANNONS

Polisen larmades till stadsdelen Fröslunda efter att flera personer larmat om skott strax före klockan 15 på torsdagen. Där hittades en skadad man liggande på marken i anslutning till Fröslundaskolan.

– Den skadade är en vuxen man, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Händelsen utreds som mordförsök och grovt vapenbrott.

Akut operation

Efter undersökningar på platsen kan polisen bekräfta att mannen är skjuten. Enligt polisen har han opererats akut på sjukhuset.

Enligt Thomas Agnevik kan elever på skolan ha bevittnat händelsen.

– Det har varit fönster ut mot den här platsen och så. Men jag har inga detaljer om det, säger han.

Polisen har gjort en teknisk undersökning av brottsplatsen och lyft avspärrningarna.

ANNONS

Ingen person har gripits.

Barn hölls kvar inomhus

Eskilstuna kommun beslutade på inrådan av polisen att barn och vårdnadshavare på Fröslundaskolan och Alvägens förskola skulle hållas kvar inomhus under torsdagseftermiddagen. Vid klockan 18 kunde de lämna och åka hem.

Enligt grundskolechef Hans Ringström skedde skottlossningen inte på skolområdet men i närheten av skolorna.

– Jag ser jätteallvarligt på händelsen. Vi följer polisens rekommendationer. Det går rakt in i hjärtat att det blivit så här i samhället. Att skjutningar och våld som tidigare skedde i kriminella miljöer helt plötsligt har flyttat ut i det publika. Det är en mycket skrämmande utveckling, säger han till TT.

Skolor och förskolor i området har öppet som vanligt under fredagen. Men barn, vårdnadshavare och personal kommer att ha tillgång till stöd.

– Det handlar om samtalsstöd. Vi har anledning att tro att personal och elever behöver hjälp att bearbeta den här händelsen. Nu vet vi inte riktigt vad som har hänt och det kan påverka vilket stöd som behövs. Vi kommer naturligtvis vara mycket försiktiga de närmaste dagarna, säger Hans Ringström.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS