De fem männen som nu har häktats greps i fredags kväll. Arkivbild.
De fem männen som nu har häktats greps i fredags kväll. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Fem män häktade efter stort narkotikabeslag

Fem män har häktats efter ett stort beslag av narkotika som gjordes i Vallentuna i norra Stockholm i fredags kväll. Enligt åklagare finns kopplingar till internationell organiserad brottslighet.

ANNONS

Männen har alla häktats på sannolika skäl misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott.

– Vi misstänker att det här är en organiserad brottslighet och att den har internationella kopplingar, säger åklagare Lars Ågren vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet vid Åklagarmyndigheten.

Enligt handlingar från Attunda tingsrätt så rör det sig om tre män i 25-årsåldern och två män i 50-årsåldern som misstänks. Även en sjätte person är misstänkt i ärendet, enligt tingsrätten. En av de häktade männen bor i Belgien.

– Det finns risk att de på fri fot undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar utredningen. Det finns också risk att de fortsätter sin verksamhet, säger Ågren om skälen för häktning.

ANNONS

Det stora beslaget gjordes efter ett tillslag mot en fastighet som polisen spanat på.

– Vid tillslaget kunde man ta i beslag en mycket stor mängd narkotika som är långt över gränsen för vad som räknas som synnerligen grovt narkotikabrott, säger Lars Ågren.

Exakt vilka mängder och vilka preparat det handlar om vill åklagaren inte gå in på.

Utredningen som är i ett tidigt skede fortsätter.

– Det är en rad husrannsakningar, man går igenom telefoner, datorer och håller förhör med vittnen. Man går igenom det man redan har.

Jonas Grönvik/TT

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS