I stället för kremeringsaska fick de anhöriga en urna med grus och aska från en brasa. Arkivbild.
I stället för kremeringsaska fick de anhöriga en urna med grus och aska från en brasa. Arkivbild. Bild: Mats Schagerström/TT

Begravningsentreprenör döms för askfiffel

ANNONS

En begravningsentreprenör döms till böter för en bluff med aska. I stället för askan från en amerikansk kvinna som avlidit i Malmö och kremerats fick släkten i USA en urna med grus och aska från en brasa, skriver Sydsvenskan.

Begravningsentreprenören har erkänt och förklarat sitt agerande med att det var en stressig period på jobbet. Han fick problem med att få ut ett intyg från Skatteverket och fick därför inte tillgång till askan efter kvinnan så fort som han önskade.

Bluffen avslöjades långt senare, när Svenska kyrkan hörde av sig till anhöriga och frågade varför ingen hämtat ut askan efter den amerikanska kvinnan.

ANNONS

Mannen döms för olovligt förfarande, eftersom han har vilselett kvinnans anhöriga. Straffet blir 80 dagsböter på totalt 4 000 kronor.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS