Skott avlossades vid Frölunda torg under natten. Arkivbild.
Skott avlossades vid Frölunda torg under natten. Arkivbild. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Bil har exploderat i Göteborg – kraftig smäll

En kraftig smäll hördes i Frölunda i sydvästra Göteborg under morgonen. Enligt polisen är det en bil som exploderat och misstankarna riktas mot gängkonflikterna.
– De som ringt oss har upplevt det som en väldigt kraftig explosion, säger Christer Fuxborg vid polisen.

ANNONS

Explosionen inträffade strax före klockan 7 på torsdagsmorgonen.

Det finns inga uppgifter om att någon person har skadats, däremot orsakade detonationen skador både på andra bilar och på minst ett lägenhetsfönster.

– Det verkar ha varit en kraftig smäll, en person som hört av sig har fått fönsterrutan i sin bostad på andra våningen skadad, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

Polisen kallade in bombskyddet, för att säkerställa att det inte fanns några farliga föremål kvar i anslutning till explosionen.

Vad som ligger bakom explosionen är fortfarande oklart, men polisen misstänker att det finns en koppling till gängkonflikterna i Göteborg.

ANNONS

– För oss är det en del i någon av konflikterna i den kriminella miljön. Men vi utesluter naturligtvis ingenting, säger Christian Nylén, lokalpolischef i Syd, till Göteborgs-Posten.

Hittills har ingen misstänkt gripits.

Under natten även avlossades skott i närheten. Polisen larmades till platsen klockan halv ett på natten mot torsdagen.

– Vi har hittat hylsor, säger Johan Ljung vid polisen i region Väst.

Det finns inga uppgifter om att någon har skadats och ingen är gripen. Om de båda händelserna är kopplade till varandra är oklart.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS