Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skott avlossades vid Frölunda torg under natten. Arkivbild.
Skott avlossades vid Frölunda torg under natten. Arkivbild. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Bil har exploderat i Göteborg – kraftig smäll

En kraftig smäll hördes i Frölunda i sydvästra Göteborg under morgonen. Enligt polisen är det en bil som exploderat och misstankarna riktas mot gängkonflikterna.
– De som ringt oss har upplevt det som en väldigt kraftig explosion, säger Christer Fuxborg vid polisen.

Explosionen inträffade strax före klockan 7 på torsdagsmorgonen.

Det finns inga uppgifter om att någon person har skadats, däremot orsakade detonationen skador både på andra bilar och på minst ett lägenhetsfönster.

– Det verkar ha varit en kraftig smäll, en person som hört av sig har fått fönsterrutan i sin bostad på andra våningen skadad, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

Polisen kallade in bombskyddet, för att säkerställa att det inte fanns några farliga föremål kvar i anslutning till explosionen.

Vad som ligger bakom explosionen är fortfarande oklart, men polisen misstänker att det finns en koppling till gängkonflikterna i Göteborg.

– För oss är det en del i någon av konflikterna i den kriminella miljön. Men vi utesluter naturligtvis ingenting, säger Christian Nylén, lokalpolischef i Syd, till Göteborgs-Posten.

Hittills har ingen misstänkt gripits.

Under natten även avlossades skott i närheten. Polisen larmades till platsen klockan halv ett på natten mot torsdagen.

– Vi har hittat hylsor, säger Johan Ljung vid polisen i region Väst.

Det finns inga uppgifter om att någon har skadats och ingen är gripen. Om de båda händelserna är kopplade till varandra är oklart.