Malmö stad har gjort en Lex Sarah-anmälan efter det att en kvinna försvunnit från ett LSS-boende och sedan hittats död. Arkivbild.
Malmö stad har gjort en Lex Sarah-anmälan efter det att en kvinna försvunnit från ett LSS-boende och sedan hittats död. Arkivbild. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Boende nekades ökad bemanning – kvinna dog

ANNONS

En kvinna hittades i januari död på en gata i Malmö. Ett dygn tidigare hade hon försvunnit från sitt LSS-boende på samma gata. Malmö stads funktionsstödsförvaltning har nu gjort en Lex Sarah-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) om fallet, skriver Sydsvenskan.

Personal på boendet ska ha upptäckt att kvinnan var försvunnen redan ett dygn innan hon hittades och enligt anmälan ska kvinnan bland annat haft svårigheter att prata och att orientera sig. Personal på boendet uppges ha varit orolig över hennes hälsa och hade kvällen innan kvinnan försvann larmat en chef och begärt förstärkt bemanning, men nekats detta.

ANNONS

Funktionsstödsförvaltningens kommunikationschef Ingela Davidsson säger till Sydsvenskan att nya åtgärder satts in på LSS-hemmet och att systemet är för trögt.

– Jag är medveten om att vi snabbare måste kunna möta förändrade behov hos brukare, säger hon.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS