En annan katt på besök hos en veterinär. Arkivbild.
En annan katt på besök hos en veterinär. Arkivbild. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Bortsprungen katt tillbaka – efter åtta år

ANNONS

Katten Hermione, eller "Larmet" som den också kallas, sprang bort från sitt hem i Eskilstuna 2014.

Nu, åtta år senare, har den kommit tillbaka, rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

Ägaren Anna-Lena Fogelberg hade sedan länge gett upp hoppet om sin älskade katt. Men i tisdags fick hon ett samtal från ett djurhem i staden.

– En kvinna berättade att de hade fått in min katt. Men jag tittade mig runt och såg båda katterna, Gustav och Gunnar. Men hon stod på sig och sa att enligt chippet heter katten Hermione. Då gungade marken till, säger Fogelberg till tidningen.

Katten hade hittats utmärglad och i dåligt skick på en återvinningsplats. Fler veterinärbesök kvarstår men efter en första undersökning finns visst hopp om att "Larmet" ska tillfriskna.

ANNONS

– Jag tror inte att hon hade överlevt så mycket längre (utomhus), och jag vågar knappt tänka på hur hon haft det, säger Fogelberg till Eskilstuna-Kuriren.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS