En misstänkt sprängladdning har hittats i Alby i Botkyrka kommun söder om Stockholm.
En misstänkt sprängladdning har hittats i Alby i Botkyrka kommun söder om Stockholm. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Bostadsområde utrymt efter misstänkt bombfynd

ANNONS

Över 150 personer evakuerades under natten från ett radhusområde i Alby i Botkyrka kommun, sedan en misstänkt sprängladdning påträffats vid en parkeringsplats.

– Det var en privatperson som hittade den och larmade, säger Ola Österling, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

Larmet kom strax efter klockan 01. Polisen bedömde situationen som så allvarlig att de boende i ett område som sträcker sig ett hundratal meter, enligt polisens uppskattning, fick evakueras. De tillbringade natten i en lokal som kommunen öppnade och kunde återvända till sina bostäder vid 05-tiden.

Bombtekniker har transporterat bort föremålet, som nu ska undersökas närmare.

– Vi har säkrat föremålet som vi misstänker vara en form av sprängladdning. Nu kommer den att underkastas en närmare kontroll på annan plats, säger Ola Österling.

ANNONS

Strax innan den misstänkta sprängladdningen hittades exploderade en kraftig laddning vid en bilfirma i Haninge. Polisen utreder om händelserna har en koppling.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS