Räddningstjänsten utfärdade ett VMA i samband med en brand i en avfallsanläggning i Vaggeryd. Arkivbild.
Räddningstjänsten utfärdade ett VMA i samband med en brand i en avfallsanläggning i Vaggeryd. Arkivbild. Bild: Bertil Enevåg Ericson / TT

Brand i avfallsanläggning –VMA utfärdades

ANNONS

Under torsdagskvällen började det brinna i en avfallsanläggning i Vaggeryd. Räddningstjänsten var på plats med ett stort antal resurser för att bekämpa branden.

Tidigt under midsommaraftonens morgon orsakade branden en kraftig rökutveckling i ett större område, vilket orsakade skymd sikt på E4 intill. Räddningstjänsten gick ut med ett viktigt meddelande till allmänheten, ett VMA, där boende i Vaggeryd uppmanades att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Vid 08.50 hävde räddningstjänsten meddelandet.

– Läget är under kontroll och det är ingen större rökutveckling längre. Vi har börjat avveckla arbetet på plats, säger Pierre Wernersson, ledningsbefäl vid räddningstjänsten i Vaggeryd.

ANNONS

Enligt räddningstjänsten är det oklart vad som kan ha orsakat branden.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS