Branden startade i ett nybyggt hyreshus i Falkenberg.
Branden startade i ett nybyggt hyreshus i Falkenberg.

Brand i höghus sprider sig neråt

En kraftig brand rasar högst upp i ett nybyggt 16-våningshus nära fotbollsarenan i Falkenberg. Branden har spridit sig neråt och räddningstjänsten försöker släcka underifrån.

ANNONS
|

Branden startade högst upp på takvåningen i det 16 våningar höga komplexet.

- Det brinner fortfarande väldigt mycket. Det började i taket och eftersom det är en nybyggnation är det väldigt öppet vilket gör att det är spridningsrisk neråt, säger Hanna Danielsson, kommunikatör vid räddningstjänsten väst.

Hur många fler våningar som eldhärjats är oklart. Räddningstjänstens stegbil når bara upp till den åttonde våningen och brandmän har fått försöka släcka underifrån.

ANNONS

- Vi jobbar oss uppåt. När jag pratar med insatschefen så pratar han om att man försöker släcka underifrån, säger Hanna Danielsson.

Inga personer har kommit till skada. Ett intilliggande hotell fick evakueras på grund av röken men människor har fått återvända.

Polisen har upprättat en så kallad särskild händelse för att resurser från hela regionen ska kunna användas för att bistå räddningsledaren.

När röken svepte upp över Falkenberg lämnade flera personer Falcon alkoholfri arena, där matchen mellan Falkenberg och Sirius spelades, rapporterar Radiosporten.

Huset med 134 hyresrätter, som fått namnet Vesterhavsporten, skulle enligt Falkenbergs kommun stå klart till årsskiftet.

TT

ANNONS