Busschauffören är misstänkt för brott efter olyckan utanför Åtvidaberg. Arkivbild.
Busschauffören är misstänkt för brott efter olyckan utanför Åtvidaberg. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Busschaufför brottsmisstänkt efter dödsolycka

ANNONS

Efter onsdagens dödsolycka då en dubbeldäckad buss i linjetrafik körde av vägen utanför Åtvidaberg är busschauffören misstänkt för brott, skriver Corren.

Misstankarna gäller grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

– Han har dock inte delgivits brottsmisstanken ännu, men det kommer att ske inom kort, säger polisens förundersökningsledare Marie Åhlund till tidningen.

En av bussens passagerare, en man i 60-årsåldern, omkom i olyckan, som inträffade på onsdagsförmiddagen.

– Mannen som förolyckades satt långt fram i bussen och hade maximal otur, säger Marie Åhlund.

Olyckan inträffade på en raksträcka och polisen utreder nu orsaken till händelsen. Bland annat ska bussens färdskrivare analyseras.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS