Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

C ställer ultimatum: Vi eller SD

Centerpartiet uppger enligt Ekot att de tänker begränsa samarbetet med Moderaterna om partiet inleder tätare samarbete med SD. – Moderaterna måste välja, säger Anders W Jonsson, förste vice ordförande och gruppledare i riksdagen till SVT.

– Moderaterna får välja. Och jag skulle bli djupt förvånad om de skulle välja SD. Moderaterna måste vara ärliga. Antingen ingår de i Alliansen eller så gör de inte det. För Centerns del blir det aldrig aktuellt att förhandla med SD, säger Anders W Jonsson, förste vice ordförande och gruppledare i riksdagen till SVT

Beslutet kom efter att Moderaterna med Anna Kinberg Batra i spetsen förra veckan föreslog att Alliansen skulle lägga fram en gemensam budget, något som i förlängningen skulle leda till att regeringen fälls – med stöd av Sverigedemokraterna. 

Annie Lööf har dock gått ut på Twitter och tydliggör att Centern i nuläget inte har några planer på att lämna Alliansen. Hon uppger att Centern inte kommer att förhandla med SD om sakpolitik i utskotten. 

"C är en grundbult i Alliansen och vi kommer givetvis inte lämna. Alliansen är vårt tydliga regeringsalternativ", skriver hon. 

Hon har tidigare idag  lagt upp en bild på sig själv skrattandes med Jimmie Åkesson på sin Facebook. Hon skriver bland annat att hon inte har några problem med att prata, skratta och sitta tillsammans med SD.

"Det vi däremot INTE gör - det är att kompromissa och förhandla. Där drar jag gränsen men fortsätter givetvis att prata. Hyfs, kallas det. Så är jag uppfostrad och så uppfostrar jag min dotter."

Texten uppdateras.