Antalet coronasmittade på Mälardalens högskola ökar. Arkivbild.
Antalet coronasmittade på Mälardalens högskola ökar. Arkivbild. Bild: Jessica Gow/TT

Coronautbrott växer efter insparksfest

ANNONS

Det pågående coronautbrottet på Mälardalens högskola i Västerås växer efter terminsstartens insparksfest. 64 av högskolans studenter är nu bekräftat smittade.

Smittan började spridas bland studenter inom ekonomiområdet efter en fest för förstaårsstudenterna.

– Det har varit aktiviteter utanför högskolans regi, där ett par av våra linjeföreningar har ordnat olika typer av aktiviteter för studenter – välkomstevenemang, studentfester – och då har det blivit ett utbrott av covid-19, säger Malin Gunnarsson, kanslichef och biträdande förvaltningschef på Mälardalens högskola till P4 Västmanland.

Alla drabbade studenter övergår till distansundervisning i två veckor. Högskolan och smittskyddsenheten uppmanar alla som deltagit på festen, eller träffat andra som gjort det, att stanna hemma.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS