Bild från inspelningen av rapvideon. Den vita Audin användes senare vid skottlossningen i Botkyrka förra sommaren, där en flicka dödades. Arkivbild.
Bild från inspelningen av rapvideon. Den vita Audin användes senare vid skottlossningen i Botkyrka förra sommaren, där en flicka dödades. Arkivbild. Bild: Åklagarmyndigheten

Dömda för vapen i rapvideo överklagar till HD

ANNONS

Två av de tre män som dömts till fängelse för grovt vapenbrott efter att de hanterat flera vapen vid inspelningen av en rapvideo överklagar till Högsta domstolen och vill frias.

Ett av vapnen vid inspelningen, en AK 47, har visat sig vara samma som senare användes vid dödsskjutningen av en 12-årig flicka i Botkyrka, söder om Stockholm. Vapnet har även använts vid ett mordförsök i Norsborg som ägde rum före inspelningen, enligt undersökningar från Nationellt forensiskt centrum.

I musikvideon förekommer även samma vita Audi som användes vid mordet på flickan den 2 augusti förra året.

Den ene mannen dömdes till fyra års fängelse av Svea hovrätt. Den andre fick skärpt straff och dömdes till två år och sex månaders fängelse. Han misstänkts också i utredningen om mordet på flickan.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS