Danderyds sjukhus har för första gången sedan mars kunnat gå ner i normalläge igen. Arkivbild.
Danderyds sjukhus har för första gången sedan mars kunnat gå ner i normalläge igen. Arkivbild. Bild: Jessica Gow/TT

Danderyds sjukhus tillbaka i normalläge

ANNONS

Från och med torsdagen går Danderyds sjukhus ner i normalläge. Det sker efter över tre månader av förhöjd beredskap på sjukhuset på grund av coronapandemin.

Sjukhuset pekar på det minskade antalet patienter med covid-19 som är i behov av sjukhusvård. De senaste dagarna har sjukhuset inte haft en enda smittsam covid-19-patient på intensivvårdsavdelningen, vilket är första gången på tre månader. Trots att sjukhuset nu går tillbaka till ett normalläge kommer det fortsätta att vara besöksförbud för att minska risken för smittspridning, enligt ett pressmeddelande.

Danderyds sjukhus fick ta emot sin första covid-19-patient den 14 mars och har sedan dess vårdat drygt 1 500 patienter som testats positivt för sjukdomen. Den 10 mars gick sjukhuset upp i stabsläge och den 13 mars i förstärkningsläge, vilket inneburit en mer centraliserad styrning av sjukhuset än vanligt.

ANNONS

Förra veckan meddelade även Södersjukhuset att verksamheten går tillbaka till normalläge.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS