Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen (NMR) planerar att demonstrera den 30 september. Arkivbild.

De flyttar vigseln – på grund av nazistmarsch

Den 30 september gifter sig runt 30 par i rådhuset i Göteborg. Samma dag väntas hundratals nazister demonstrera på torget utanför. Ett av paren flyttar nu sin vigsel – för att polisen inte har kunnat garantera deras säkerhet, skriver Göteborgs-Posten.

Annika Andersson och Henrik Svensson bokade vigseln i rådhuset för några månader sedan, men när de fick syn på en artikel om demonstrationen under bokmässan försvann glädjen inför bröllopet.

- Jag blev så ledsen. Det är verkligen bara en dag i livet då man ska gifta sig och de ska vara här ute precis där man vill möta släktingar och vänner efter vigseln och ta bilder. Där står nazisterna och har raka motsatta värderingar till kärlek, säger Annika Andersson till GP.

Enligt Erik Nord, polisområdeschef i Storgöteborg, räcker situationen med vigslarna inte för att neka någon rätten till att ha en demonstration.

- Det är klart att det kommer bli stökigt och störigt, men det är polisens jobb att ombesörja att man kan ta sig in och ut. Sedan kan jag inte svara på hur avspärrningarna kommer vara placerade, det bestämmer kommenderingschefen oftast när de är på plats, säger han till tidningen.