Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kycklingen som serverades på en skola i Ystad var tillagad, men inte tillräckligt. Arkivbild.

Elever serverades rå kyckling

Personal på en skola i Ystad stoppade serveringen av kyckling till lunch, sedan elever konstaterat att den inte var ordentligt tillagad.

En del elever hade hunnit äta av den delvis råa kycklingen.

Enligt skolans biträdande rektor Johan Larsson finns risken att barn och pedagoger insjuknar efter att ha ätit av kycklingen, skriver Ystads Allehanda.

Han skriver i ett meddelande till elever och vårdnadshavare att otillräcklig tillagning av kyckling kan leda till illamående, kräkningar, feber, huvudvärk och kraftiga magsmärtor.

"Symtomen brukar uppträda två till fem dagar efter att man fått i sig bakterierna. Vid eventuella besvär kontaktas sjukvården", skriver han i ett meddelande till elever och vårdnadshavare.

Enligt Marie Balksäter på Ystads kommun beror händelsen på den mänskliga faktorn och rutinerna har setts över.