En man har häktats efter explosionen vid ett radhus i Hässelby tidigare i veckan. Arkivbild.
En man har häktats efter explosionen vid ett radhus i Hässelby tidigare i veckan. Arkivbild. Bild: Jessica Gow/TT

En häktad efter explosionen i Hässelby

ANNONS
|

En man har häktats på sannolika skäl misstänkt för explosionen vid ett radhus i Hässelby i nordvästra Stockholm tidigare i veckan, rapporterar SVT Nyheter Stockholm.

Misstanken gäller försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse.

Händelsen inträffade natten mot torsdagen. På torsdagen anhölls sex män. Åklagaren Alexandra Bittner säger att de övriga fem har försatts på fri fot.

– Det fanns inte skäl att hålla dem häktade men alla är fortfarande misstänkta. De är misstänkta för delaktighet i det här. Jag kan inte säga så mycket mer då jag inte vill påverka utredningen, säger hon till SVT.

En man skadades i dådet och fick föras med ambulanshelikopter till sjukhus. Han var vid medvetande i samband med sjukhustransporten, enligt polisen.

ANNONS

Ytterligare personer befann sig i bostaden vid tillfället, men ingen av dem skadades fysiskt.

På adressen där sprängningen skedde bor en anhörig till en person med gängkoppling, rapporterade flera medier.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS