Polisen har beslagtagit runt 25 000 piratkopierade mobiltillbehör vid tillslag på sju olika platser runt om i landet. Arkivbild.
Polisen har beslagtagit runt 25 000 piratkopierade mobiltillbehör vid tillslag på sju olika platser runt om i landet. Arkivbild.

Enormt beslag av piratvaror vid tillslag

Polisen har beslagtagit runt 25 000 piratkopierade mobiltillbehör vid tillslag på sju olika platser runt om i landet. Produkterna är tillverkade utomlands och kan vara brandfarliga.

ANNONS
|

- Det är ett enormt stort varumärkesintrång och ett av de största beslagen vi gjort i gruppen någonsin, säger Paul Pintér, nationell samordnare vid immaterialrättsgruppen på polisens nationella operativa avdelning.

Tillslagen gjordes i tisdags i Blekinge, Småland och i Göteborgstrakten med syfte att säkra bevis och hålla förhör. Flera personer är misstänkta i ärendet. De misstänks för varumärkesintrång.

- Det är ett och samma ärende som rör flera aktörer, säger Paul Pintér.

ANNONS

De piratkopierade produkterna – som består av laddare, hörlurar och kablar för mobiltelefoner och plattor – är tillverkade utomlands, men Paul Pintér kan inte svara på i vilket land eller om det finns andra internationella kopplingar.

- Vi får se vad utredningen ger i slutändan, säger han.

Den här typen av varor säljs till ett förmånligt pris framför allt på nätet men även i fysiska butiker. Paul Pintér betonar att laddarna inte uppfyller kraven för elsäkerhet.

- Säkerheten är den springande punkten här. De innehåller komponenter som kan göra att mobiltelefonen eller paddan överhettas och börjar brinna. Det kan bli skador på både person och egendom om man har otur.

TT
ANNONS