Essity levererar miljoner ansiktsmasker till vården

Företaget kommer att leverera miljoner skyddsmasker till den svenska sjukvården. Det meddelar näringsminister Ibrahim Baylan (S) på en presskonferens.

ANNONS

– En säker vård är grundläggande och då blir tillgång till skyddsutrustning avgörande. Vi har sett ett antal rapporter såväl i Sverige som i övriga världen om brist på skyddsutrustning, säger Baylan.

Essitys vd Magnus Groth säger att bolaget har kommit till en punkt att det kan producera kirurgmasker och börjar leverera till vården genom ett avtal som håller på att färdigställas med Socialstyrelsen.

– Vi kommer att kunna leverera tre miljoner i månaden och donerar den första miljonen.

Totalt kan företaget producera 30 miljoner masker.

Produktionen har möjliggjorts genom samarbete med statliga forskningsinstitutet Rise, som kvalitetskontrollerar personlig skyddsutrustning.

ANNONS

– Vi hoppas att andra företag hör av sig till oss så att vi snabbt kan verifiera utrustning till sjukvården, säger vd Pia Sandvik.

Även Baylan uppmanar företag att höra av sig till Rise.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS