En port till ett bostadshus på Danska vägen i Göteborg förstördes i en explosion under natten till onsdagen. Arkivbild.
En port till ett bostadshus på Danska vägen i Göteborg förstördes i en explosion under natten till onsdagen. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Explosion vid flerfamiljshus i Göteborg

ANNONS

En explosion inträffade vid ett flerfamiljshus på Danska vägen i Göteborg strax efter midnatt, natten till onsdagen.

– Det har sprängt vid porten till ett större flerfamiljshus. Dörren är i alla fall förstörd, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen.

Det finns inte några uppgifter om personskador.

– Händelsen är nu rubricerad som skadegörelse. Vi inväntar den tekniska undersökningen så får vi se vad det är som har smällt, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Explosionen inträffade i anslutning till en adress där en lastbil exploderade i oktober förra året. Och i början av januari utsattes samma lastbilsägaren för en annan attack då en explosion inträffade vid verksamheten som han bedriver på Hisingen, skriver Göteborgs-Posten.

ANNONS

– Vi har haft en tidigare händelse i oktober. Vi har ännu inga bekräftade uppgifter att det finns en koppling, men vi tittar brett på det, säger Fredrik Svedemyr.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS