Polis och kriminaltekniker på plats efter en av explosionerna.
Polis och kriminaltekniker på plats efter en av explosionerna. Bild: Johan Nilsson/TT

Två explosioner på kort tid i Malmö

ANNONS

Två explosioner inträffade sent på torsdagen vid två olika flerfamiljshus i Malmö. Nationella bombskyddet kallades till båda platserna.

Polisen larmades om den första vid 22.30.

– Vi får in flertalet samtal om att man har hört en hög smäll i Rosengård, och vi är på plats väldigt snabbt och kan konstatera att det är fönsterrutor som är krossade, och det ser ut som att det har skett någon typ av detonation eller tryckvåg som har blåst ut fönstren, säger polisens presstalesperson Sara Andersson.

Explosionen ska ha inträffat utomhus. Polisen har inga uppgifter om att någon har skadats.

Drygt en timma senare larmades polisen till stadsdelen Hyllie om en liknande händelse. Även där är det något som har detonerat och en trappuppgång rökfylldes.

ANNONS

Inte heller där har man påträffat någon skadad.

Båda händelserna utreds som allmänfarlig ödeläggelse.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS