En man försökte döda en person i Timrå, han har nu dömts till fängelses. Arkivbild.
En man försökte döda en person i Timrå, han har nu dömts till fängelses. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Fängelse för mordförsök vid äldreboende

ANNONS

En man i 30-årsåldern har dömts till fängelse i nio år för bland annat mordförsök och grovt vapenbrott i Timrå, rapporterar lokala medier.

Mannen avfyrade i juli 2019 flera skott mot en annan man utanför ett äldreboende i Timrå. Offret träffades av ett skott men lyckades fly.

Polisen konstaterade att de två männen varit i konflikt och kunde efter ett års utredning gripa den nu dömde mannen, skriver Sundsvalls Tidning.

Han döms mot sitt nekande till nio års fängelse för försök till mord, grovt vapenbrott och narkotikabrott. Mannen ska även betala 100 000 kronor i skadestånd till offret.

Tre anställda på det närliggande äldreboendet var nära att hamna i skottlinjen när mannen öppnade eld och ett av skotten gick igenom en fönsterruta på boendet. Mannen döms därför även för framkallande av fara för annan.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS